Ukończył II Wydział Lekarski Akademii Medycznej w Warszawie, studia podyplomowe z zarządzania w SGH w Warszawie. Specjalista chirurgii ogólnej i chirurgii onkologicznej. Szkolenia w zakresie chirurgii nowotworów na terenie Japonii, Francji, Holandii, Włoch, Korei, Niemiec, Norwegii.
Zastępca Kierownika Kliniki, kierownik Oddziału I w Klinice Chirurgii Nowotworów Układu Pokarmowego i Guzów Neuroendokrynnych Narodowego Instytut Onkologii – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
Jest autorem lub współautorem ponad 60 prac naukowych o łącznym Impact Factor >120 pkt, autorem rozdziałów w podręcznikach na temat żywienia w chorobie nowotworowej, dootrzewnowej chemioterapii perfuzyjnej w hipertemii (HIPEC), chirurgii trzustki, od 17 lat jest opiekunem studenckiego koła naukowego WUM. Jest współorganizatorem 12 konferencji naukowych.
Specjalizuje się w chirurgii nowotworów przewodu pokarmowego (przełyku, trzustki, żołądka, jelita grubego) z uwzględnieniem operacji małoinwazyjnych. Szczególny obszar zainteresowania to żywienie kliniczne w chorobie nowotworowej, chirurgia nowotworów otrzewnej (HIPEC).
Języki obce: angielski, rosyjski
Ukończył II Wydział Lekarski Akademii Medycznej w Warszawie, studia podyplomowe z zarządzania w SGH w Warszawie. Specjalista chirurgii ogólnej i chirurgii onkologicznej. Szkolenia w zakresie chirurgii nowotworów na terenie Japonii, Francji, Holandii, Włoch, Korei, Niemiec, Norwegii.
Zastępca Kierownika Kliniki, kierownik Oddziału I w Klinice Chirurgii Nowotworów Układu Pokarmowego i Guzów Neuroendokrynnych Narodowego Instytut Onkologii – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
Jest autorem lub współautorem ponad 60 prac naukowych o łącznym Impact Factor >120 pkt, autorem rozdziałów w podręcznikach na temat żywienia w chorobie nowotworowej, dootrzewnowej chemioterapii perfuzyjnej w hipertemii (HIPEC), chirurgii trzustki, od 17 lat jest opiekunem studenckiego koła naukowego WUM. Jest współorganizatorem 12 konferencji naukowych.
Specjalizuje się w chirurgii nowotworów przewodu pokarmowego (przełyku, trzustki, żołądka, jelita grubego) z uwzględnieniem operacji małoinwazyjnych. Szczególny obszar zainteresowania to żywienie kliniczne w chorobie nowotworowej, chirurgia nowotworów otrzewnej (HIPEC).
Języki obce: angielski, rosyjski
by phone number:228256299